ötökköjä

By 8.48

Tässäpä pari ötöä joihin olen törmännyt reissuillani.
Mealybugs hiding in Dracaena.

Ystävämme villakilpikirvat (Pseudococcidae) piileskelevät tässä fragun (Dracanea fragrans 'Janet Graig') lehtihangoissa. Kuvassa kirvojen salainen piilopaikka lehden irroittamisen jälkeen. Näiden öttiäisten tappaminen onkin aikamoista ajanvietettä sillä ne voivat piileskellä ihan missä kolosessa hyvänsä ja odottaa kunnes puutarhuri luovuttaa torjunnan luullen saaneensa kaikki hyväkkäät hengiltä. 


Villissaastunnan päästessä pahaksi koko kasvi on valkoisten höytyvien peitossa sekä kovin apaattisen oloinen. Uusi kasvu on heikkoa kirvojen imiessä kasvista elinvoimaa. Torjuntaan käytetään yleensä öljypohjaista pyretriinivalmistetta.

If your Ivy doesn't have mites, it has already had mites or it'll soon have mites.

Muratti on oikea punkkimagneetti. Tässä värivioitusta alkavassa saastunnassa. Torjunta on melko turhaa koska jos muratissa ei ole punkkia, siinä on ollut punkki tai siihen on tulossa punkki.

Spidermites affecting the whole being of Ficus.

Tämän varjoviikunan (Ficus microcarpa 'Ginseng') koko olemus on kalpea ja voimaton. Lähempi tarkastelu paljastaa imentävioituksen jonka näkee tässä harmaina pisteinä.


Tarkempi tarkastelu osoittaa iloisen vihannespunkkisaastunnan.
Vihannespunkit ovat sukua hämähäkeille ja alkavatkin kutoa seittejään ympäri kasvia saastunnan päästettä pahaksi. Torjuminen ruiskutteilla voi olla hankalaa, koska punkit majailevat lehtien alapinnoilla piilossa ja silloin kun niitä on, niitä on niin maan perkeleesti että saat uittaa koko kasvin torjunta-aineessa.
Vihannespunkit viihtyvät kuivaakin kuivemmassa huoneilmassa ja ovatkin yleisiä juurikin kaikkein hikisimpiin paikkoihin sijoitetuissa kasveissa, koska rakastavat lämpöä.


You Might Also Like

0 comments