Mysteerijuttuja

By 7.12 ,



Probably some "egg shells" of spider mites in this ficus

 En ole ihan varma minkä vioitusta tässä limoviikunan (Ficus benjamina) lehdessä on. Näyttäisi siltä kuin joku elukka olisi siinä majaillut ja jättänyt jälkeensä vain tyhjiä koteloita ja vioitusta. Tätä kuitenkin esiintyi vain parissa lehdessä joten ei ollut päämurheenaihe.



Virus in Dracaena.

 Tämä traakkipuun (Dracaena deremensis 'Janet Graig') Lehtien vioitus näyttää virusperäiseltä.

Lesser snow scales in my Codiaeum. The most INEFFECTIVE scale bug ever. Just wipe it away every time you see it, its too slow to infect the whole plant ever again.

Näille pikku paskiaisille en löytänyt suomenkielistä nimeä mutta epäilen kyseessä olevan (lesser) snow scale eli Pinnaspis jotain. Varteen on ilmestynyt tuollaisia valkoisia "toukkia" jotka ovat ilmeisesti jotain koteloita. Lisäksi yläkuvassa on havaittavissa oksan tyvellä tuommoinen isompi pyöreä mulkero joka kuuluu samaan sarjaan mutta eri kehitysasteeseen. Raaputtelin kaiken valkoisen pois ja huuhdoin kasvia (joka muuten oli uusi tulokas eli ihmepensas2 (Codiaeum variegatum)) hanan alla. Tämän pitäisi olla aika tehokasta näihin öttiäisiin, jotka piileskelevät kilven alla suojassa kaikilta myrkkysiltä.

Huuhdo/pyyhi nämä kikkaraiset joka kerralla pois, ne on aivan liian hitaita vallatakseen koko kasvin.

Tarinan opetuksena voitaneen pitää sitä, että laita AINA uudet kasvit karanteeniin ennenkuin laitat ne muiden kasvien sekaan, koska muuten voit saada aikamoisen ötökkävallankumouksen kasviparkojen valtakunnassa.

You Might Also Like

0 comments